Nyíregyházán a jogtalan roma kilakoltatások ellen tüntettek

Nyíregyházán a jogtalan roma kilakoltatások ellen tüntettek

Demonstrációt szervezett a helyi roma nemzetiségi önkormányzat, az Országos Roma Önkormányzat és civil szervezetek ma délután 3 órára Nyíregyháza főterére a roma kisebbséget súlyosan érintő, elhelyezés nélküli önkormányzati kilakoltatási tervek ellen - írta szerda délután a Mérce. 

A lap korábban már hírül adta, hogy az északkelet-magyarországi város fideszes önkormányzata által kezdeményezett eljárás többek mellett öt gyermeket is érint.

A felnőttek közül pedig többen tartós betegséggel, súlyos fogyatékossággal élnek. De mit számít ez a szívtelen Fidesznek?

Egy jó városvezetés nemcsak a gazdagokhoz, a középosztályhoz, hanem mindenkihez lojális. Nagyon sajnálom ezt a városvezetést, hogy éppen a kilakoltatási moratórium lejárta után közvetlenül műveli ezt - mondta Balogh Artúr a nyíregyházi nemzetiségi önkormányzat elnöke.

Hozzátette, ha a kilakoltatásokat a Huszár-telep és a Keleti-lakótelep szükséglakásban élő polgárai körében is folytatnák, ráadásul egy járvány idején „már nemcsak a lojalitás, de a törvény ellen is vétenének.” Balogh azt is elítélte, hogy a kilakoltatási moratórium lejárta előtt, elhelyezés nélkül tesz így Kovács Ferenc polgármester és a képviselő-testület.

A demonstráció végén Glonczi László, a nyíregyházi roma önkormányzat elnökhelyettese azt is elárulta, 1996 óta húzódó lakbér- és közüzemi számlatartozásokról is szó van.

Soha nem mondtuk, hogy nem kell fizetni, de: mindenkinek kell fizetni, de ehhez megfelelő bérek is kellenének. Az érintett lakások szociális szükséglakásnak minősülnek, erre a célra is kellene ezeket használni - fogalmazott.

Glonczi azt is elmondta, szerinte ez miért történik. Úgy véli, hogy a 2019 októberben megválasztott, új kisebbségi roma önkormányzatot, a fideszes városvezetés nem igazán kedveli, annak ellenére, hogy ők többször, folyamatosan kezdeményezték a párbeszédet.

Hát ennyi. Ez a nyíregyházi fideszes vezetés. Ez az Orbán-kormány. És sajnos ez Magyarország, ahol nem segítik egymást, hanem a földön fekvőbe is belerúgnak. Köszönet érte a fideszes csicskáknak!

... szóval van vagy nincs az országban gyomorforgató rasszizmus?!

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Tényleg bezárja a kormány a mátészalkai kórház nőgyógyászati és szülészeti osztályát?

A mátészalkai kórház nőgyógyászati és szülészeti osztálya körül a bezárás híre kering - írta Babosi György Facebook-oldalán.

  • 2020.10.20

A Fidesz 5 főbűne Nyíregyháza térségében, amit nem felejtenek el a lakosok

2019 nem hozott változásat a nyíregyházi lakosok számára. A Fidesz továbbra is a városban maradt, hogy tönkretegye a települést. 

  • 2020.10.20

Iszonyú a zsúfoltság az idősotthonokban - Orbánék sunyítanak

A vámpírkormány még a koronavírus-járvány idején sem képes helyet biztosítani az ápolásra szoruló időseknek. Oda jutottunk, hogy ma jó pénzért is nehéz idősek otthonába kerülni.