60 milliós bevételt hozott Lázár Jánosék luxuskastélya

60 milliós bevételt hozott Lázár Jánosék luxuskastélya

A lóbiztos-fővadász üzleti köreinek szereplői trükköznek és titkolóznak, nehogy kiderüljön, kihez fut be a luxuslak után járó lóvé. Mercedes X-osztályra is futja, annyira jól megy.

Remek évet zárt  Lázár János résztulajdonában álló társaság, amely a batidai tanyavilágban felépített vadászkastélyt birtokolja.

A Grosswiese Zrt. beszámolja szerint 2019-ben 60 milliós bevételt értek el, ebből 33,5 millió forintot nyereségként könyveltek el. 2018-ban ennek töredékét produkálták, mindössze 2,4 milliót hozott a luxuskastély bérbeadása.  A Grosswiese fő profilja ugyanis az ingatlan-bérbeadás.

Figyelemre méltó eredmény, főként mert a Nagyréti Vendégháznak elnevezett ingatlanegyüttest 1000 euróért lehet kibérelni (átszámítva ma 360 ezer forintért). Legalábbis 2017-ben ezt mondta Kulik Jenő, a zrt. akkori főtulajdonosa.

A 24.hu értesülései szerint olyannyira jól ment a biznisz, hogy a cég 2019-ben még egy alapáron 10 milliós Mercedes-Benz terepjárót is lízingelni kezdett.

A fővadász ügyvédje

De ki is az a Kulik Jenő? Egy titkolózó ügyvéd, aki ezer szállal kötődik Lázár Jánoshoz. A Hódmezővásárhelyhez tatozó Batidán Kulik kezdte a vadászkastély építését még 2016-ban. Éppen azon a területen, amelyet a vadászszenvedélyéről ismert Lázár és családja földjei vesznek körbe. A nagyszabású beruházást sokan vele kapcsolták össze, azonban a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter az Átlátszónak azt nyilatkozta, személyesen nem érintett.

Titkos társaság

A Grosswiese Zrt. tulajdonosai nem állnak a nyilvánosság elé, kilétüket homály fedi. A 24. hu kiderítette, hogy Kulik részesedése kb. 2 évvel ezelőtt 50% alá csökkent, ezért törölték a cégnyilvántartásból. Az új tulajdonost nem sikerült felderíteni. Annyi bizonyos, kis részben (8,1%-ban) Lázár a tulajdonos Kulik mellett, valamint két, alacsony tulajdoni hányaddal bíró személy van még benne a társaságban.

A batidai birtokon kívül jó pár közös pontja van a mezőhegyesre száműzött lóbiztosnak és ügyvédjének, egy ezek közül a Fidesz. Az Átlátszó szerint Kulik ’94-ben a Fidesz tagja volt, később pedig az Orbán-pártot támogató álcivil szervezet jelöltjeként lett hódmezővásárhelyi képviselő.

Bár Lázár kegyvesztett lett Orbánnál, nem kell aggódnunk a bevételei miatt. Mezőhegyesi birtokára milliárdok áramlanak közpénzből, és úgy látszik, magánvagyona is szépen gyarapszik. Bizonyára az urizálást is saját zsebből fedezi, mint anno külföldi útjait. Ja, mégsem.

Fotó: Egy titokzatos luxuskastély Lázár Jánosék batidai földjei között, a Magyar Narancs felvétele

Ha valaki igazán közel van a tűzhöz, akkor Lázárénál ezerszer fényűzőbb kastélya is lehet. Tiborcz láthatóan jól házasodott.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.25

Brutálisan drágul a kenyér, de Orbánékat nem érdekli

Egyrészt nekik úgyis mindegy, mennyibe kerül, a milliós fizetésükből bármire futja nekik. Másrészt meg úgysem azt a kenyeret eszik, mint mi.

  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?