Palkovics haverja gazdagodhat a magyar digitális oktatás nyomorán

Palkovics haverja gazdagodhat a magyar digitális oktatás nyomorán

A digitális oktatás romokban, a diákok és tanárok kínlódnak, de a fideszes csicska Palkovics üzlettársa már zsebre rakott 3,5 milliárdot.

Az összeférhetetlenség gyanúját veti fel a KRÉTA nevű szoftver, amit minisztériumi parancsra kényszerítenek rá az iskolákra - írta meg a HVG360.

Egy új fejlesztés eredményeképpen elvileg lehetővé fogja tenni, hogy az oktatók és a tanulók a karantén idején is kapcsolatban maradjanak. Valójában az államilag előírt program csak elveszi a lehetőséget, hogy a szabad piacról beszerzett, jobban működő szoftvereket használjanak.

De a fideszesek nyilván nem szakmai alapon döntöttek, hanem csak a zsebükre gondoltak.

Czunyiné Bertalan Judit neve senkinek sem ismeretlen, bár nem sok mindent tudnánk elmondani róla. Legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy férje ordenáré, alpári stílusban osztott ki embereket a facebookon csak azért, mert felesége miniszteri biztosi munkáját kritizálták. Igen, mert ő elvileg a digitális oktatás tartalomfejlesztéséért felelős kormánybiztos, igaz ezen a területen nem nagyon jeleskedik. A parlamentben többnyire csak hallgat. Amikor egyszer a tavaszi karantén idején felszólalt, annyit bírt mondani, hogy jól indult az iskolákban a digitális munkarendre való átállás. A tények, a szakértők és legfőképpen a tanárok és a diákok szerint viszont nem indult jól. És a helyzet azóta sem lett jobb.

Elvileg Czunyiné dönt arról, milyen szoftvereket vegyenek az állami digitális oktatáshoz. Valójában kormánybiztosként is csak egy báb, mint a parlamentben.

Valójában régen le van zsírozva minisztériumi szinten, hogy az egyetemeken a Neptunt, az iskolákban pedig a KRÉTA-t kell használni. Mindkét program szerzői joga Palkovics László Fidesz-csicska innovációs miniszeter. haverjának Fauszt Zoltánnak a kezében van. A HVG cikke szerint konkurencia nélkül mindig nyerni fog a két cég. Ráadásul Fauszt Zoltánt maga Orbán nevezte ki a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak (NHIT) tagjává, ami a digitális oktatással kapcsolatos közbeszerzésekről dönt.

Magyarul Palkovics haverját Orbán olyan pozícióba ültette, ahonnan saját cégeinek oszthat milliárdos megbízásokat.

De legalább ne végezne rossz munkát. Idén már 3,5 milliárd forintot kiosztott a saját cégeinek, de egyelőre még mindig csak ígéret, hogy minden diák hozzá fog férni az amúgy nem túl jó online tananyagokhoz. Nagyon valószínű, hogy a tanárok megint maszek módon lesznek kénytelenek megoldani az online oktatást, ha a járvány miatt be kell zárni az iskolákat.
Nem meglepő, de azért nagyon felháborító, hogy Orbán csicskásai megint csak a pénzre gondolnak, miközben tönkreteszik a gyerekeink jövőjét. 

A Fideszt nem érdekli, hogy jól működjön a digitális oktatás. Az ő gyerekeik úgyis drága magániskolákba járnak, amit a tőlünk ellopott pénzből fizetnek. Például abból, amit a digitális oktatás fejlesztésére kellett volna költeni. Az átlagember gyereke meg mehet a multi gyáraiba a  futószalag mellé, ha a járvány miatt kibukik az iskolából, mert működő digitális oktatás nélkül nem tud otthon tanulni.

(további részletek: HVG360)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.